In de media

SDZ

Vele mensen lopen er mee te pronken in allerlei kleuren: blauw, rood, zwart of grijs, zitten er vaak ook bovenop om een praatje te maken of koffie te drinken met ‘rollator-genoten’. De rollator is inmiddels een niet meer weg te denken ‘maatje’ geworden voor ouderen gedurende wandelingen en het boodschappen doen. Alleen ook een rollator of rolstoel heeft nu en dan een onderhoudsbeurtje nodig.

Nu herfst weer in aantocht is het zeker geen overbodige luxe om, ook uit oogpunt van veiligheid, die rollator te laten controleren op verborgen gebreken. Ook het afstellen en smeren van de remmen is zeer belangrijk, alsmede ook de hoogte, om er rechtop achter te lopen en niet met een kromme rug. Controle van de vier banden is ook belangrijk. Zijn de banden niet erg versleten? Moeten er nieuwe ‘winterbanden’ onder? Heeft het frame geen verborgen gebreken? Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Denk aan boomwortels die stoeptegels omhoogduwen, of hoge stoepen en hellende trottoirs. Stel dat u erop gaat zitten en de rollator glijdt onder u weg omdat de remmen niet meer goed werken. Bij gladheid door sneeuw en ijs zou u lelijk kunnen vallen en er een gebroken pols of heup aan over kunnen houden.

Voorkomen is altijd beter dan genezen niet waar? Duurzame Zorg biedt u de mogelijkheid om uw rollator of rolstoel kosteloos te laten checken, voor vervangende onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd. De technische keuring en eventuele herstellingswerk wordt uitgevoerd door een specialist die werkzaam is bij de Stichting Duurzame Zorg een medewerkster van Vitaliz Fysiotherapie is aanwezig om u te helpen met vragen over veilig gebruik van de rollator.

Deze service wordt geleverd in Dordrecht in:

Zorgcentrum de Merwelanden (Staart), het Waterwiel (Wielwijk) en het Sterrewiel (Sterrenburg)

Tekst: Charles van Steenbergen Foto: Duurzame Zorg